Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Σχολές και Τμήματα
 
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (Καρδίτσα) > Σπουδές στο τμήμα

Αντικείμενο Σπουδών
  Οι σπουδών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων παρέχοντας εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Επαγγελματική Δραστηριότητα Πτυχιούχων
  Οι πτυχιούχοι με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με την μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Επιστήμης Τροφίμων και με τη διαδικασία της επεξεργασίας, συντήρησης και ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, και της αξιοποίησης των υποπροϊόντων των βιομηχανιών τροφίμων. Έχουν δικαίωμα να εργαστούν ως στελέχη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι στις εξής δραστηριότητες:
  • Παραγωγή και ποιοτικό έλεγχο στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων καθώς και στις υπηρεσίες ελέγχου και διακίνησης των τροφίμων.
  • Εμπορία και διακίνηση εξοπλισμού βιομηχανιών και βιοτεχνιών τροφίμων και πρόσθετων υλών.
  • Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ανάλυσης και ελέγχου τροφίμων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των αρμόδιων Υπουργείων που έχουν την ευθύνη ελέγχου των εργαστηρίων αυτών.
  • Εκπόνηση ή συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών οικονομοτεχνικής σκοπιμότητας για την ίδρυση ή επέκταση βιομηχανιών τροφίμων.
  • Συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών και στην επίβλεψη για την κατασκευή ή επέκταση βιομηχανιών τροφίμων.
  • Άσκηση κάθε άλλης δραστηριότητας σε επαγγελματικά αντικείμενα που θα προκύπτουν από την εξέλιξη της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
  • Άσκηση καθηκόντων εμπειρογνώμονα σε αγορανομικά δικαστήρια ή άλλα δικαστήρια και σε υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων για την πιστοποίηση της ποιότητας και καταλληλότητας των τροφίμων.
Mπορούν να εξελίσσονται σε όλο το φάσμα της ιεραρχίας σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και υπηρεσίες τροφίμων και να καλύπτουν τις θέσεις υπευθύνων στελεχών στις επιχειρήσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία που ισχύει κάθε φορά για την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών.

Επίσης απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία καθώς και σε δημόσιους φορείς, όπως ο Ε.Φ.Ε.Τ., νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα, και ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς τους.


 
 

Copyright © 2007 TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz